KINDERNAMIDDAG GEIDAI ANIMATION
ZAT 23/03/2024 – 14:30 – 17:00

東京藝術大学学生作品

GEIDAI ANIMATION (Tokyo University of Arts)

Ook dit jaar nodigen we jullie uit voor een onvergetelijke zaterdag namiddag vol plezier en creativiteit! We serveren een reeks prachtige kortfilmpjes van de getalenteerde studenten van Tokyo University of the Arts. Laat je betoveren door de creativiteit en innovatie in deze bijzondere verzameling films. Dit zijn allemaal filmpjes zonder al te veel tekst dus ook de allerkleinsten kunnen meegenieten en opgaan in de fantastische kunstwerkjes. 

Maar laat je ook als ouder inspireren door de frisse perspectieven en innovatieve technieken die deze jonge filmmakers hanteren.

We houden het wel kort, maximum 45 minuutjes want…

Want dat is nog niet alles! We hebben ook een gezellige kindernamiddag gepland, vol traditionele Japanse spelletjes, origami en zelfs een kimono Photoshoot! Kinderen kunnen zich verkleden in kleurrijke kimono’s.

Dit jaar zal er voor het eerst ook een speciale voorleessessie plaatsvinden tijdens onze kindernamiddag. We laten een unieke vertelvorm genaamd “Kamishibai” los op de kinderen, gepresenteerd door de getalenteerde auteur Etsuko Nozaka.

Etsuko Nozaka, bekend om haar prachtige verhalen, zal persoonlijk aanwezig zijn om haar boeken tot leven te brengen. In de Kamishibai-traditie worden de verhalen verteld aan de hand van

DSC_0720

een reeks geïllustreerde panelen die in een houten kastje worden geplaatst. Terwijl Etsuko de panelen een voor een omdraait, kunnen jullie genieten van de kleurrijke illustraties en meeslepende verhalen.

De voorleessessie begint om 15:45 uur, direct na de film die tot 15:15 uur duurt. Het evenement duurt in totaal 30 minuten, waarin er twee voorstellingen zullen zijn: één in het Japans en één in het Nederlands. Op deze manier kunnen zowel onze Japanse als Nederlandse sprekers ten volle van de ervaring genieten.

We nodigen jullie uit om allemaal plaats te nemen en je te laten betoveren door de magie van Kamishibai. Etsuko Nozaka zal niet alleen de verhalen vertellen, maar ook interactie hebben met het publiek. Dit is een geweldige kans om een getalenteerde auteur in actie te zien en haar te ontmoeten.

Voor meer informatie over Etsuko Nozaka en haar werk, inclusief haar foto en profieltekst, verwijzen we jullie graag naar deze pagina – over Etsuko Nozaka.

Breng zeker jullie nieuwsgierigheid en enthousiasme mee!

Terwijl de kinderen zich vermaken met traditionele Japanse spelletjes en origami, kunnen ouders ontspannen in het Studio Skoop Café en genieten van een heerlijke kop thee of koffie. En vergeet niet de kimono Photoshoot, waar kinderen de kans krijgen om een prachtige herinnering vast te leggen.

Kom en beleef een onvergetelijke zaterdagnamiddag op het Japan-Square filmfestival. Laat je verrassen door de artistieke visie van de studenten van Tokyo University of the Arts en geniet van de gezelligheid en tradities van Japan. Het wordt een middag vol plezier, creativiteit en onvergetelijke momenten!

Year: 2023
Director: –
Language: –
Subtitles: –
Length:  – min

TICKETS: KINDERNAMIDDAG
FILM ALGEMEEN € 8

 

Lijst van Filmpjes:

MUNCH MUNCH // MUNCH MUNCH
Moe KISHIMOTO

A Break in the Clouds 朝曇りは晴れ
Anna TAKAGI

Squishy Fish Eggs たらこを触ったら
Jiayin CHEN

The Mouse and a Prism ネズミとプリズム
Wei XU

While You Sleep While You Sleep
Kano IKEDA

See My World ウミウシ
Jianhua YANG

Flow of Life 水母
Amane ABE

A Pawn // A Pawn
Kei SATO

to day plus one あしたから
Yumeno HOSHI

SIBLINGS いつもいっしょ
Anna TAKAGI

On the way home かえりみち
Mizuki KIYAMA

Wander in Wonder // Wander in Wonder
Komitsu

SUMMER TIME // SUMMER TIME
Akino FUKUJI