Yoko
ZAT 23/03/2024 – 17:00

658km、陽子の旅

Deze film vertelt het verhaal over Yoko, een 42-jarige vrouw die haar dromen heeft begraven onder stapels oude kranten en eenzame avonden. Haar appartement is haar cocon, en de wereld daarbuiten lijkt ver weg.belgie

Totdat ze verneemt dat haar vader met wie ze al jaren geen contact meer had, is overleden. Yoko wordt uit haar schulp getrokken en op een onverwachte reis gestuurd. Samen met haar neef begint ze aan een avontuur van 658 kilometer naar haar geboorteplaats in de provincie Aomori. Maar het lot heeft andere plannen: zonder telefoon en met een lege portemonnee blijft ze alleen achter bij een wegrestaurant, en zo besluit ze om al liftend verder te reizen

Zo begint Yoko’s epische tocht, liftend langs de snelweg, met niets anders dan haar vastberadenheid, maar wel met een heel schuchtere houding. Ze ontmoet kleurrijke karakters, van een vriendelijke vrachtwagenchauffeur tot een mysterieuze oude dame met een geheim. Onderweg ontdekt Yoko niet alleen de schoonheid van het Japanse platteland, maar ook haar eigen veerkracht en de kracht van menselijke verbondenheid.

Rinko Kikuchi schittert als Yoko, met een mix van humor en hartzeer die je raakt. De regisseur, Kazuyoshi Kumakiri, schildert een poëtisch landschap van verlies en hoop, met de weg als metafoor voor het leven zelf.

Laat je meevoeren op deze bijzondere reis. “658km, Yoko no Tabi” is een film die je hart verwarmt en je ziel laat glimlachen.

Year: 2023
Director: Kazuyoshi Kumakiri
Language: Japanese
Subtitles: English
Length:  113 min

 

TICKETS: YOKO
FILM ALGEMEEN € 12
FILM REDUCTIE € 10

 

AWARD: 

  • 25th SIFF Golden Goblet Awards (Shanghai) – Award for Best Film
  • 25th SIFF Golden Goblet Awards (Shanghai) – Award for Best Actress for Rinko Kikuchi
  • 25th SIFF Golden Goblet Awards (Shanghai) – Award for Best Screenplay for Muroi Kosuke & Namiko Sou
  • Asian Film Award – Award for Best Actress for Rinko Kikuchi

 

YOKO-POSTER