BLUE GIANT
ZON 24/03/2024 – 14:30

Blue Giant

Het spectaculaire slotstuk van ons filmfestival dit jaar is de manga-film ‘Blue Giant’ van regisseur Yuzuru Tachikawa. Zoals elk jaar pakken we het groots aan met een lunch film, waarbij je vanaf half een kunt genieten van een heerlijke bento-box. Wees er snel bij, want ze zijn snel uitverkocht! Daarna kun je neerploffen in een comfortabele stoel in Studio Skoop en je laten betoveren door dit meeslepende verhaal.

‘Blue Giant’ neemt je mee op een adembenemende reis door de wereld van jazzmuziek. Het verhaal volgt Dai Miyamoto, een jonge saxofonist met een ongekend talent en een grenzeloze passie voor muziek. Terwijl hij zich een weg baant door de uitdagende muziekwereld, stuit hij op obstakels, opofferingen en onvergetelijke ontmoetingen.

De film wordt gedreven door een topcast van getalenteerde acteurs, die elk personage tot leven brengen met hun overtuigende en meeslepende vertolkingen. De passie en emotie spatten van het scherm af, waardoor je als kijker volledig wordt meegesleept in de reis van Dai Miyamoto.

‘Blue Giant’ heeft zowel in Japan als daarbuiten een stormachtige ontvangst gekregen. Het wordt geprezen om zijn meesterlijke animatie, de diepgaande verkenning van thema’s als doorzettingsvermogen en artistieke integriteit, en de manier waarop het de kracht van muziek weet over te brengen. Deze film raakt niet alleen de harten van jazzliefhebbers, maar spreekt ook een breder publiek aan door zijn universele boodschap van moed en het streven naar dromen.

Mis deze unieke vertoning van ‘Blue Giant’ niet op ons Japan-Square filmfestival. Laat je onderdompelen in de betoverende wereld van jazzmuziek en geniet van de topcast en het meeslepende verhaal. Wees er snel bij om te genieten van de heerlijke bento-box en maak je klaar voor een onvergetelijke filmervaring!

Year: 2023
Director: Yuzuru Tachikawa
Language: Japanese
Subtitles: Nederlands
Length:  120 min

TICKETS:  BLUE GIANT
FILM ALGEMEEN € 12
FILM REDUCTIE € 10

AWARD: Crunchyroll Anime Awards – 2024 Nominee for Best Film

BLUEGIANT-Poster-web-NL