KURONEKO
ZAT 23/03/2024 – 22:00

藪の中の黒猫

Ook deze editie pakken we graag uit met een echte klassieker uit de Japanse filmgeschiedenis: de betoverende film ‘Kuroneko‘, uit 1968, van de getalenteerde regisseur Kaneto Shindō. Deze meesterlijke mix van historisch drama en horror neemt je mee naar een mysterieuze wereld vol intriges en bovennatuurlijke verschijningen.

‘Kuroneko’, ook bekend als ‘A Black Cat in a Bamboo Grove‘, speelt zich af in het oude Japan. Het verhaal draait om een spookachtige ontmoeting tussen een groep wraakzuchtige geesten en dappere samoerai. Terwijl ze elkaar confronteren in een betoverend bamboebos, ontvouwen zich duistere geheimen en onverwachte verbanden.

De film is een meesterwerk van regisseur Kaneto Shindō, die met zijn unieke visie en verfijnde cinematografie een sfeer van spanning en mysterie creëert. ‘Kuroneko’ is een visueel verbluffend meesterwerk dat je zal betoveren.

De film combineert prachtige beelden, meeslepende muziek en uitstekend acteerwerk om een ervaring te creëren die je nog lang zal bijblijven.

Year: 1968
Director: Kaneto Shindō
Language: Japanese
Subtitles: English
Length:  99 min

TICKETS: KURONEKO
FILM ALGEMEEN € 12
FILM REDUCTIE € 10

AWARD: 

  • Mainichi Film Concours – 1969 Winner – Best Actress for Nobuko Otowa
  • Mainichi Film Concours – 1969 Winner – Best Cinematography for Kiyomi Kuroda