Dashi & Shoyu: Essence of Japan
ZO 26/03/2017 – 14u30

千年の一滴   だし しょうゆ

Samen met Shoestring, hebben we dit jaar voor u dé perfecte zondagmiddag lunch film gevonden in ‘Dashi & Shoyu’, een weergaloze reis naar Japan en haar subtiele en pure keuken.belgie Deze meermaals bekroonde documentaire zal u zeker doen watertanden!

De documentaire is gebaseerd op het TV programma ‘Washoku’ ( letterlijk vertaald : de Japanse keuken) gemaakt door het NHK, het gerenommeerde Japan Broadcasting Corporation. Dat Washoku een werelderfgoed is, heeft deze Franse producer ertoe aangezet om deze succesvolle documentaire versie te maken, dewelke wij u graag laten zien op deze zondagmiddag met een volle maag.

Al sinds mensenheugenis gebruiken Japanse chefs alles wat de natuur te bieden heeft. Japan als land heeft weinig ruimte om veel aan landbouw te doen. Daarom gebruiken ze alles wat de aarde hen biedt, van de oerwouden, de oceaan en de bergen. Om volledig gevoed te zijn moet je, volgens hen, al je zintuigen gebruiken en je bewust worden van de wereld om je heen, zowel de zichtbare als de verborgen.

Om deze geheimen te ontdekken is het essentieel te weten wat de twee pilaren zijn van de pure en ingetogen Japanse keuken: Dashi, een delicate bouillon en Shoyu, de gouden saus. Filmmaker Shibata neemt u mee doorheen Japan en toont niet alleen hoe de Japanse gerechten worden gemaakt maar ook het idee erachter.

Hetzelfde respect dat er in Japan is voor natuur en de subtiliteiten van het koken zie je terug in hoe de filmmakers hun subject benaderen. Naast de weergaloze cinematografie wordt het onderwerp helder en op gepaste toon ontleed en gepresenteerd.

Alsof je naar een Planet Earth-documentaire aan het kijken bent en David Attenborough je de geheimen van de Japanse keuken beschrijft: itadakimasu!

Year: 2014
Length: 1h50m
Director: Shohei Shibata
Language: english
Subtitles: english

——————————————————————————————————————-

Voor deze documentaire wordt voor u een heerlijke Japanse lunch bereid door de keukenprinsessen van GOHAN: Miho Shibuya & Tomoko Kaji!

Wat u mag verwachten van onze Japanse keukenprinsessen van het GOHAN team :

Gebakken kip met teriyaki-saus / 鶏の照り焼き
Met miso gemarineerd en gebakken zalm / 鮭の西京焼き
Gehakballetje met zoetzure saus / 肉団子の甘酢だれ
Japanse omelet / だし巻き卵
Salade van komkommer en wakame-zeewier met rijstazijn / 胡瓜とワカメの酢の物
Zoete aardappel in citroensaus / さつまいもレモンソース
Misosoep / お味噌汁

Reeds 0 reservaties, nog 0 plaatsen beschikbaar.

Geloof ons, vorig jaar waren alle bentô lunchen binnen de 24h gereserveerd!