After the Storm
WOE 22/03/2017 – 19u30

海よりもまだ深く

Met enige trots stellen we u een première film van formaat voor “After the Storm” de laatste Kore-eda film, u aangeboden door onze hoofdsponsor Yamagata.

Om 19h30 zal Japan-Square iedereen welkom heten en geven we het woord aan Luk Van Haute en Geert van Bremen (ondertitelaar van deze film) om deze film op gepaste wijze in te leiden.

Zoals regisseur Hirokazu Kore-eda al had aangekondigd tijdens zijn bezoek aan Film Fest Gent in 2015, is zijn recentste film geen adaptatie van een manga, zoals “Our Little Sister”, maar opnieuw gebaseerd op een zelfbedacht idee en een zelfgeschreven scenario. Kore-eda staat bekend om de zachtaardige, warme manier waarop hij menselijk drama verfilmt. (Zo won zijn meesterwerk “Nobody Knows” de Grand Prix op Film Fest Gent in 2004). “After the Storm” is daarop geen uitzondering.

De film draait rond een gezin waarin dromen niet zijn uitgekomen zoals verwacht, met als centrale figuren de gescheiden zoon Ryota, die nooit echt volwassen is geworden, en zijn bejaarde moeder Yoshiko. Ryota won vijftien jaar eerder een literaire prijs maar heeft dat succes nooit meer kunnen evenaren. Hij werkt nu om den brode als detective, met het excuus dat het research is voor zijn volgende roman. Hij heeft nog steeds gevoelens voor zijn ex-vrouw Kyoko en gaat ook haar gangen na. Zo komt hij tot zijn onaangename verrassing te weten dat ze een nieuwe vriend heeft.

Op een avond belanden Ryota, Kyoko en hun zoon Shingo per toeval samen bij moeder Yoshiko thuis, en door een tyfoon zijn ze genoodzaakt daar de nacht door te brengen…

Kirin Kiki (als Yoshiko) en Hiroshi Abe (als Ryota) waren als moeder en zoon al eerder te zien in Kore-eda’s “Still Walking”. En er duiken nog meer bekende gezichten op uit eerdere films van hem, zoals Lily Franky (als baas van Ryota). Dankzij deze uitstekende cast valt er te genieten van geestige maar ook aangrijpende conversaties. Dit alles maakt van “After the Storm” een oprecht drama die clichés omzeilt en deze gebroken familie op eerlijke wijze ijzersterk portretteert.

We presenteren u een niet te missen topper op de openingsavond, en zoals het Japan-Square betaamt eindigt de avond niet direct na de film. U bent allen uitgenodigd om na de film na te genieten met Japanse hapjes van ons geliefd GOHAN-team en een glaasje sake ( geheel aan u te beslissen).

Snel reserveren is dus de boodschap, en de dag nadien congé nemen is ook geen overbodige luxe.

Reeds 0 reservaties, nog 0 plaatsen beschikbaar.

Year: 2016
Director: Hirokazu Koreeda
Language: Japanese
Subtitles: Dutch
Length: 1h57min
AWARDS:

  • Online Film Critics Society Awards 2017 – OFCS award ( Best Non- U.S. Release )

NOMINATED:

  • Cannes Film Festival 2016 ( Un certain regard award – Hirokazu Koreeda)
  • Chicago International Film Festival 2016 ( Gold Hugo – Best feature Hirokazu Koreeda )