Initiation Love
VRIJ 24/03/2017 – 20U00

イニシエーション・ラブ

Laat u onderdompelen in de jaren 80 van Japan, waar Suzuki (vertolkt door Shota Matsuda) als universiteitsstudent op zoek is naar een job. Hij is een beetje een eenling maar daar komt verandering in wanneer hij Mayu (Atsuko Maeda), een tandartsassistente ontmoet. Zij lijkt te mooi om waar te zijn maar toont een oprechte interesse in hem. Hij tracht met beide voeten belgieop de grond te blijven en stelt zich beetje bij beetje meer open voor haar. Deze overvloedige en tegenstrijdige gevoelens van een ontluikende relatie, de balans vinden tussen jezelf bloot geven en de schrik om gekwetst te worden of om zelf te kwetsen of teleur te stellen worden door Suzuki treffend, subtiel en soms melancholisch uitgedragen. Maar zijn Suzuki’s gevoelens voor Mayu slechts een kalverliefde (“initiation love”) of misschien toch meer?

Deze verfilming van de geliefde bestseller ‘Initiation Love” van Kurumi Inui ( gepubliceerd in 2004) toont een sfeervolle enscenering, de knappe acteerprestaties en de balans tussen de naïeve schoonheid van een nieuwe relatie tegenover de sleur die al snel in een relatie kan sluipen maken van Initiation Love een sterke film die soms pijnlijk herkenbaar is. Dat dit onderwerp eens vanuit de man wordt verteld maakt hem zeker origineel. Je wordt van bij het begin meegesleurd op deze emotionele rollercoaster en uiteindelijk van je stoel geblazen als de film zijn einde bereikt.

Om te bekomen van de opluchting voor de ene en de verontwaardiging voor de andere kan je uiteraard terecht in het Studio Skoop café om gezellig na te babbelen. Kortom een top avondje uit.

Reeds 111 reservaties, nog 59 plaatsen beschikbaar.

Tantan men maaltijd

Vooraf deze film kan u vanaf 19h genieten van een Tantan men maaltijd , een soort Ramen noedels die van origine uit de Chinese Sichuan keuken komt. Het bestaat uit een kruidige saus geserveerd met groenten ( meestal met diverse mosterd stammen ) chili olie, Sichuan peper, varkensgehakt en lente uitjes geserveerd over de noedels heen.

U kan hierboven reserveren voor” film + tantan men maaltijd” voor 21€ .
De maaltijden zijn beperkt tot 30 tal, snel reserveren is dus de boodschap.

Year : 2015
Director: Yukihiko Tsutsumi
Language: Japanese
Subtitles : English
Length: 110 minutes