Voorproefje: Colorful + Q&A met Hara Keiichi

Net wanneer u uw agenda al geblokkeerd had voor 20-24 maart, komen we met nog een nieuwe datum waarvoor u uw afspraken zult mogen afzeggen.

Japan-Square organiseert op 12 maart om 19u30 namelijk al in samenwerking met Internationalisation@home van de Universiteit Gent een unieke filmervaring : Keiichi Hara, de anime-god achter Doraemon, ‘s werelds bekendste blauwe katachtige, vereert ons namelijk met een filmvoorstelling van diens meesterwerk Colorful (Engels ondertiteld) en een Q&A-interview na afloop. Gespreksonderwerp van de avond: “Cultuur en Catastrofe: de sociale rol van Japanse animatiefilms in tijden van crisis”.

Een uniek event dus voor elke anime- en film-liefhebber, en dat alles aan de prijs van een gewoon filmticket.In tegenstelling tot Doraemon en de titel van de film is Colorful geen filmpje dat al gauw op Nickelodeon zou kunnen belanden. Daarvoor is de film te verfijnd en sociaal geëngageerd. Dankzij Hara’s meesterlijke regie wordt de kijker vanaf de eerste tekenlijnen in de wereld van “boku” (ik) gesleurd. We leren hoe hij na zijn zelfmoord een tweede kans tot leven krijgt door niet  alleen te reïncarneren in het lichaam maar ook het leven van Makoto, een andere jongeman die op 14-jarige leeftijd ook een einde aan zijn leven had gemaakt. Gaandeweg komt de jongen tot zijn katharsis, en zo ook de kijker die voor hij het goed en wel beseft een stukje Japan tot het zijne heeft gemaakt.

Jaar: 2010
Duur : 127min
Awards : for Excellent Animation of the Year at the 34th Japan Academy Prize  & for  the Animation Film Award at the 65th &  Internationally, it received the Audience Award and Special Distinction prize at the 2011 Annecy International Animated Film Festival

Trailer :