The Landlady
Zaterdag 21 maart 2020 – 19u45

雪子さんの足音

UPDATE 13.03.2020: Door de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus zal Japan-Square Filmfestival helaas niet kunnen plaatsvinden zoals voorzien. Alle tickethouders worden via e-mail gecontacteerd.

Kaoru Yusa is op zakenreis in de stad waar hij studeerde en denkt terug aan Moonlight House waar hij in die tijd een kamer huurde. Een kot zoals we in Gent zouden zeggen. Zijn kotmadam, landlady Yukiko, blijkt ondertussen overleden. Het nieuws over haar dood brengt heel wat herinneringen terug. Over het huis, de landlady en het meisje dat in diezelfde periode een andere kamer in het huis huurde. Maar was alles wel zoals hij het zich herinnert?

Regisseur Sachi Hamano heeft meer dan 300 films op haar conto staan. Vrouwen tonen vanuit het perspectief van een vrouw is al een hele carrière lang haar missie. De ondertussen 71-jarige Hamano komt haar film The Landlady zelf voorstellen op Japan-Square Filmfestival. Mis je kans niet om deze unieke dame uit de Japanse cinema te ontmoeten en misschien zelfs enkele vragen te stellen.

Jaar: 2019
Regisseur: Sachi Hamano
Taal: Japans
Ondertitels: Engels
Duur: 112 min

Tickets voor deze film zijn te koop via studioskoop.be. Alle aankopen zijn definitief. Verkochte tickets kunnen niet teruggenomen worden.