The Birth of Saké
Woe 9/03/2016 – 19u45

酒の誕生 

VOLZET

[English text below]

Het kiezen van deze prachtige documentaire als openingsfilm was eenvoudiger dan het oplossen van een sudoku van 19 gegevens.

belgie

Saké brouwen is een vermaarde ambacht die veteraan Yamamoto en brouwerij-erfgenaam Yasuyuki Yoshida met veel zorg en toewijding in ere houden. Geen sinecure, want de toenemende concurrentie van commerciële brouwers en de gevorderde leeftijd van ervaren vaklieden dreigen de kwaliteit te compromitteren. Met vereende krachten en persoonlijke opofferingen gaat de Yoshida brouwerij de strijd aan om saké van wereldklasse te blijven garanderen.

Met het volste respect volgt regisseur Erik SHIRAI de mensen die het 144 jaar oude familiebedrijf overeind houden. Shirai en producent Tsumura woonden een tijdlang samen met de brouwers om inzicht te krijgen in het intense en relatief onbekende brouwproces van saké. Het resultaat als interessant omschrijven is een understatement, vonden ze op het Tribeca Film Festival (2015) waar ze ‘The Birth Of Saké’ rijkelijk opgoten met de regisseursprijs, de prijs voor de beste nieuwe documentaire en speciale vermeldingen van de jury.

We presenteren u dus een absolute topper op de openingsavond, en Japan-Square zou Japan-Square niet zijn mochten we de daad niet bij het woord voegen. Na deze openingsfilm bieden we u de mogelijkheid om te genieten van een mini-sakédegustatie en van de Japanse hapjes van ons geliefd GOHAN-team

Snel reserveren is dus de boodschap, en de dag nadien congé nemen is ook geen overbodige luxe.

Tot dan!

Reserveren is niet meer mogelijk, waag uw kans aan de avondkassa, 30 min voor aanvang vertoning, niet opgehaalde kaarten worden dan vrijgegeven.

Reeds 160 reservaties, nog 0 plaatsen beschikbaar.

*****
Choosing this wonderful documentary as the opening film was easier than solving a sudoku.

Sake brewing is a renowned craft which veteran YAMAMOTO and brewery heir Yasuyuki YOSHIDA dedicate themselves to with great care and passion. This is no easy task, because commercial brewers increasingly form stiff competition and the advanced age of experienced practitioners is likely to compromise the quality. With combined efforts and personal sacrifice the Yoshida brewery struggles to continue to guarantee world class sake.

Director Erik SHIRAI uses the utmost respect to follow the people who have maintained this 144 year old family business. SHIRAI and producer TSUMURA lived for a time with the brewers to gain insight into the intense and relatively unknown art of brewing sake. To describe the result as interesting is an understatement according to the Tribeca Film Festival (2015) where ‘The Birth Of Sake’ won the director prize, the prize for best new documentary and special mentions from the jury.

We present you an absolute winner on the opening night, and Japan-Square would not be Japan-Square if we didn’t offer you more than just this screening. After the opening film, we offer you the possibility to enjoy a mini saké tasting and Japanese snacks from our beloved GOHAN team.

Booking your tickets quickly and taking a day off afterwards might not be unwise.

See you soon!

Year: 2015
Director: Erik SHIRAI
Language: Japanese
Subtitles: English
Length: 94′

AWARDS:

  • Albert Maysles New Documentary – Tribeca Film Festival 2015
  • Director Award – Tribeca Film Festival 2015
  • Special Jury Mention – Tribeca Film Festival 2015
  • Best Feature Documentary – BendFilm Festival 2015
  • Best director – BendFilm Festival 2015

NOMINATED:

  • Best Documentary Feature – Tribeca Film Festival 2015
  • Best Documentary Feature – Philadelphia Film Festival 2015