Tadao Ando – Samurai Architect
Donderdag 19 maart 2020 – 20u00

UPDATE 13.03.2020: Door de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus zal Japan-Square Filmfestival helaas niet kunnen plaatsvinden zoals voorzien. Alle tickethouders worden via e-mail gecontacteerd.

Hét culturele event van lente 2020 in Parijs wordt niet de voorstelling van de nieuwe collectie van Choupette, de kat van wijlen Karl Lagerfeld, maar wel de opening van het iconische beursgebouw dat verbouwd is tot museum door de Japanse architect Tadao Ando. Beelden van die verbouwing zal je niet zien in de documentaire Samurai Architect. Maar de documentaire toont je wel een glimps van het creatieve proces van deze toparchitect. In contrast met zijn minimalistische en bijna sacrale constructies leer je voormalig bokser Ando kennen als een man vol humor en scherpe meningen.

Realisaties van Tadao Ando die de revue passeren in deze film: Shanghai Poly Grand Theatre (2014), Church Of The Light in Osaka (1989), Punta Della Dogana Venice (2009) en een van de vroegste werken van Ando, een rijhuis in Sumiyoshi (1976).

Jaar: 2015
Regisseur: Shinegori Mizuno
Taal: Japans / Engels
Ondertitels: Engels
Duur: 73 min

Tickets voor deze film en de combi film + ramen zijn te koop via studioskoop.be. Alle aankopen zijn definitief. Verkochte tickets kunnen niet teruggenomen worden. Er is een vegetarische optie van de ramen, maar gelieve daarvoor na het bestellen een mailtje te sturen naar info@japan-square.be.