Introductie door Regisseur Sang-il Lee op zaterdag 23/03/2019

Regisseur Sang-il Lee zal op zaterdag 23/03 om 20 uur de introductie verzorgen via een video boodschap voorafgaand zijn film “Rage“. We konden hem ook interviewen over zijn verfilming van Clint Eastwoods Unforgiven en zijn toekomstplannen:

Sang-il Lee is één van de Japanse topregisseurs. Hij is geboren in 1974 in Niigata aan de westkust van Japan. Zijn afstudeerwerk aan het Japan Institute of the Moving Image, de kortfilm Chong, wint  meteen de Grand Prix op het Pia Film Festival in 2000.

Met de verfilming van de roman 69 van Ryu Murakami nestelt hij zich vanaf 2004 tussen de groten in de Japanse filmwereld. In 2013 zorgde hij voor een opmerkelijke remake van Unforgiven van Clint Eastwood. In zijn versie, die te zien was als openingsfilm van Japan-Square in 2014, werden de cowboys vervangen door samoerai.

In 2016 wint Lee met de film Rage verschillende prijzen zoals de Japan Academy Prize voor beste regisseur en beste script. Voor onze tiende editie zal hij deze film op zaterdag 23 maart zelf inleiden in een korte videoboodschap.

Foto: Kris Dewitte