MIDNIGHT SWAN
Vrij 25/03/2022 – 19U45

ミッドナイトスワン

Tsuyoshi Kusanagi, voormalig lid van SMAP (één van de populairste boybands ooit in Japan), kruipt in de rol van Nagisa, een transgender vrouw. belgieZe groeide op als man in Hiroshima, maar ze is een nieuw leven begonnen in Shinjuku als vrouw, en door een samenloop van omstandigheden leeft ze nu samen met Ichika (newcomer of the year Misaki Hattori), een verre nicht die verwaarloosd is geweest door haar moeder. Het is door deze nieuwe leefsituatie dat Nagisa voor het eerst in haar leven ook een moederinstinct begint te ontwikkelen…

Een aangrijpend verhaal over identiteit en geborgenheid, geschreven én geregisseerd door Eiji Uchida. Een naam die misschien een belletje doet rinkelen, aangezien wij hem al eerder in person verwelkomden in 2019 voor de screening van Love and Other Cults. Omwille van COVID-19 kon Uchida deze keer niet aanwezig zijn, maar hij stuurde ons wel een videoboodschap!

Film: 10€ / 8€
Film + Chirashi-zushi : 26€ / 24€
De chirashi-zushi zal klaarstaan vanaf 18:15 in het café van Studio Skoop!

Klik hier voor tickets: ‘Midnight Swan’ op vrijdag 25/03 om 19.45

Year: 2020
Director: Eji Uchida
Language: Japanese
Subtitles: English
Length: 124 min

EN
Nagisa (Tsuyoshi Kusanagi) is transgender. She grew up in Hiroshima as a man, but now lives in Shinjuku, Tokyo as a woman. Due to an incident, she begins to live with middle school student Ichika (Misaki Hattori), who is a distant relative. Ichika has been neglected by her mother Saori (Asami Mizukawa). From living in solitude by herself, to now living with Ichika, Nagisa develops maternal instincts for the first time.

Midnight_Swan_poster

AWARDS: 

44th Japan Academy Film Prize 2021 –  Award of Japanese Academy (Best Film)
Udine Far East Film Festival 2021 – Golden Mulberry (Audience Award)