Jizolibido
Donderdag 19 maart 2020 – 22u00

UPDATE 13.03.2020: Door de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus zal Japan-Square Filmfestival helaas niet kunnen plaatsvinden zoals voorzien. Alle tickethouders worden via e-mail gecontacteerd.

Outsiderkunst is bij ons vooral bekend door de omvangrijke collectie van het Museum Dr. Guislain. In de documentaire Jizolibido maak je kennis met enkele uitzonderlijke Japanse kunstenaars die werken in Atelier Yamanami in Koka, niet zo ver van Kyoto. Regisseur Yoshiaki Kasatani toont hoe deze mensen met een mentale beperking of psychische stoornis op onnavolgbare manier omgaan met hun creativiteit. Fascinerend mooi, want kunst is meer dan bananen en ducttape.

Fotograaf Rob Walbers die enkele jaren geleden Overpelt ruilde voor Tokyo en die ook dit jaar zorgde voor het affichebeeld voor ons festival werkte mee aan deze documentaire. De film wordt voorafgegaan door een video-inleiding door regisseur Kasatani.

Jaar: 2018
Regisseur: Yoshiaki Kasatani
Taal: Japans
Ondertitels: Engels
Duur: 62 min

Tickets voor deze film zijn te koop via studioskoop.be. Alle aankopen zijn definitief. Verkochte tickets kunnen niet teruggenomen worden.