Carlo Vanstiphout

Carlo Vanstiphout zal dit jaar enkele films inleiden.

“Een Carlo Vanstiphout valt nogal moeilijk te categoriseren. Hij is een filmfanaat, een levenslang student van de Japanse cultuur én taal, een grafisch ontwerper, een tekenaar, een verzamelaar van Thaise filmposters van Hong Kong cinema en Simpsons gedenkwaardigheden, enzovoorts. Kortom: een beetje vanalles dus.

Om Carlo beter te leren kennen moet je weten dat hij zijn passies tot het uiterste omspit. Een toevallige kennismaking met anime, en vervolgens de Japanse taal, gaf zijn leven een nieuw elan, en duwde hem zelf terug richting de schoolbanken van de K.U. Leuven in 2010. En een al even toevallige uitnodiging naar hèt sociale netwerk voor filmfans, Letterboxd, wakkerde het vuur van een geboren en getogen filmfan weer aan zoals nooit tevoren.

Zij het in de vorm van reviews, podcaststekeningen, vertalingen, of een babbeltje slaan op Discord; elke dag in het leven van Carlo staat wel in het teken van film, én Japan. En het is met deze honger om zijn passie te delen dat hij terechtkwam bij Japan Square!”