Workshop miso maken – 8 september 2019

Op de voorbije edities van Japan-Square hebben we gemerkt dat jullie naast Japanse film ook massaal smullen van de Japanse keuken. In navolging gaven we je in september de kans om de geheimen van het typisch Japanse ingrediënt miso (みそ of 味噌) te ontdekken.

Tijdens een drie uur durende workshop in Way aan Dok-Noord liet Ayumi Takahashi je kennismaken met de dikke pasta
die gebruikt wordt voor sauzen, het inleggen van groenten of om te mengen met dashi tot misosoep (味噌汁). De misopasta wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms ook nog rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten.

Ayumi Takahashi verhuisde in 2015 van Japan naar Belgie. Sindsdien maakt ze haar eigen miso en creëert ze ook nieuwe recepten met miso. Recent begon ze zelf koji-schimmel met rijst te maken, om verschillende recepten met fermentatie uit te proberen.

FOTO’S