Workshop miso maken (VOLZET)

Op de voorbije editie van Japan-Square hebben we opnieuw gemerkt dat jullie naast Japanse film ook massaal smullen van de Japanse keuken. In navolging geven we je in september de kans om de geheimen van het typisch Japanse ingrediënt miso (みそ of 味噌) te ontdekken.

Tijdens een drie uur durende workshop laat Ayumi Takahashi je kennismaken met de dikke pasta
die gebruikt wordt voor sauzen, het inleggen van groenten of om te mengen met dashi tot misosoep (味噌汁). De misopasta wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms ook nog rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten.

Ayumi Takahashi verhuisde in 2015 van Japan naar Belgie. Sindsdien maakt ze haar eigen miso en creëert ze ook nieuwe recepten met miso. Recent begon ze zelf koji-schimmel met rijst te maken, om verschillende recepten met fermentatie uit te proberen.

Na deze middag zal het concept miso je niet meer vreemd zijn en heb je alle kennis en tools in handen om ook zelf met dit Japanse ingrediënt aan de slag te gaan.

PRAKTISCH

Wanneer? Zondag 8 september van 14 tot 17 uur
Waar? Way – Dok Noord 4C – Gent
Prijs? 30 euro per persoon (miso + drankje inbegrepen)

ERBIJ ZIJN?

De plaatsen zijn beperkt! Reserveer je plaats(en) door te mailen naar ava@japan-square.be.