Over ons

Japan-Square Filmfestival

Japan-Square Filmfestival is een jaarlijks Gents festival georganiseerd door een gemotiveerd team met een sterke liefde voor Japan. Tijdens het festival vindt jong, oud, Japan deskundigen en novices in Studio Skoop een bloemlezing van de Japanse film in verschillende genres.

We gaan steeds op zoek naar een uitdagende en goede film, die u iets vertelt over dit bijzondere land. Japan heeft een bepaalde mysterie over zich, niet alleen vanwege de afstand, maar ook de geslotenheid van de cultuur. Behalve sushi en anime is de Japanse cultuur voor velen van ons nog vrij onbekend. Dat is onze motivatie om Japan dichter bij jullie te brengen.

Festivaldirecteur Sam De Vriendt omschrijft het als volgt: “Het publiek per avond kan heel verscheiden zijn, er zijn mensen die komen voor een anime, andere mensen zien graag drama of een docu. Als we al deze verschillende mensen kunnen bereiken met een unieke Japanse film is onze missie geslaagd!”

Maar we zijn ook meer dan enkel een filmfestival. Tijdens het festival is er randanimatie, u kunt genieten van Japanse versnaperingen, voor de kinderen is er een heuse film- /knutselmiddag en op zondag vragen we onze favoriete Japanse keukenprinsessen van Gohan om u een Japanse lunch voor te schotelen gevolgd door een bijpassende film.

Japansquare team

Team

Japan-Square is een vzw die bestaat uit zeven mensen met elk onze eigen motivatie en kennis over Japanse cultuur en films.

Sam De Vriendt
Ava Van de Moortele
Tomoko Kaji
Jean-Philippe Van der Bracht
Bram Vanmeirhaeghe
Rob van Ham
Stijn Van Kerckhove