Japanse Whiskey Tasting

Japanse whisky

Japan heeft een sterke band met whisky. Dat verhaal begint al in 1918. Terwijl Europa haar wonden van de Eerste Wereldoorlog nog likt, reist de Japanse chemiestudent Masataka Taketsuru Schotland rond om de geheimen van dit ‘levenswater’ te ontrafelen. In deze proefsessie nemen we je mee naar het Japan waar Taketsuru in 1934 whisky introduceerde, en laten we ons inspireren door hem en zijn volgelingen. Aan de hand van 6 onberispelijke expressies beleven we het verhaal van Japanse whisky opnieuw. Tot vandaag is Japan het derde grootste Single Malt Whisky producerende land ter wereld, na Schotland en Amerika.

Jan Danneel (Oostende,1975), drijvende kracht achter The Tulip Glass, verdiept zich al sinds jaar en dag in whisky. Door middel van proefpanels, contacten met de industrie, reizen en vakliteratuur bouwde hij een degelijke kennis op. Hij heeft een grondige technische kennis over het productieproces van whisky, bezocht meer dan twintig distilleerderijen in Schotland en volgde een wetenschappelijk seminar onder leiding van prof. Dr. Paul Hughes (Heriott-Watt University, Glasgow). Jan Danneel bouwde reputatie op met het schrijven van whiskygerelateerde artikelen en het organiseren van eigen tastings. Omdat hij merkgebonden noch leverancier is, krijgt u eerlijke informatie en oprecht advies. Bovendien staat hij open voor vernieuwing en verbreding.

Logo Tulip Glass Banner

zebralogo