Filmfestival 2010

Tony Takitani

TONY-TAKITANIWat een gezellig kampeeruitstapje met 7 families lijkt, mondt al gauw uit in een ziekelijke businessdeal tussen de ouders en de geheimzinnige kampleider. Hij biedt hen grof geld voor de organen van hun kinderen, een aanbod dat de ouders maar moeilijk kunnen afslaan.

Wanneer de verwaarloosde kinderen hun argwaan bevestigd zien, slaan ze de handen in elkaar. Deze controversiele prent liet al in Japan veel stof opwaaien en zaaide sterke verdeeldheid onder de critici die niet zelden de woorden ‘grotesk’ en ‘schokkend’ in de mond namen. Toch wist deze tragikomedie danig het publiek te bekoren omwille van zijn knotsgekke enscenering en sociale relevantie.

Regisseur Dankan raakte met deze film immers een gevoelige snaar in Japan waar kindermishandeling bijna een vaste waarde in de nieuwsbulletins geworden is. Pijnlijk grappig!

 

THE INNOCENT SEVEN (2005-Dankan)

Innocent-SevenWat een gezellig kampeeruitstapje met 7 families lijkt, mondt al gauw uit in een ziekelijke businessdeal tussen de ouders en de geheimzinnige kampleider. Hij biedt hen grof geld voor de organen van hun kinderen, een aanbod dat de ouders maar moeilijk kunnen afslaan. Wanneer de verwaarloosde kinderen hun argwaan bevestigd zien, slaan ze de handen in elkaar.

Deze controversiele prent liet al in Japan veel stof opwaaien en zaaide sterke verdeeldheid onder de critici die niet zelden de woorden ‘grotesk’ en ‘schokkend’ in de mond namen. Toch wist deze tragikomedie danig het publiek te bekoren omwille van zijn knotsgekke enscenering en sociale relevantie. Regisseur Dankan raakte met deze film immers een gevoelige snaar in Japan waar kindermishandeling bijna een vaste waarde in de nieuwsbulletins geworden is. Pijnlijk grappig!