Dynamite Graffiti
vrij 16/03/2018 – 22U00

素敵なダイナマイトスキャンダル

“De dynamiet zelfmoord van mijn moeder heeft mij uit mijn geboortedorp gekatapulteerd. Misschien.” Zo concludeert @sueiakira op herkenbare wijze zijn levensloop in deze op zijn autobiografie gebaseerde reis doorheen de wildste jaren van zijn ongebreideld bestaan als designer, minnaar, erotica-freak, zoon, essayist en mens.

EuropeseNa een kortstondige omweg langs rokerige fabriekspanden duiken we met de jonge Suei het nachtleven van Tokyo in de sixties (én seventies én eighties) in. Suei komt er aan de bak als ontwerper van uithangsborden voor sexbars en maakt al gauw naam in de branche. Terwijl zijn ups en downs in de ‘boekskesindustrie’ zich in snel tempo opvolgen, leren we onderweg zelfs de bekroonde en misschien wel meest beruchte Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki kennen.

Gedreven door avant-garde jazz noten en de wellustige creatiedrang van zijn hoofdpersonage, is Dynamite Graffiti een stoomtrein op kruissnelheid wiens tussenstops des te meer  doordringen. Zo sijpelt de zelfmoord van zijn moeder zovele jaren terug met bijna vaste regelmaat doorheen de hilarische waanzin van de nacht en zien we Suei meerdere malen met een volle asbak naast hem het niets in staren. Dat u dat ook zult doen bij de aftiteling, twijfelen we niet aan.

PS: de Skoop is uiteraard rookvrij.

Reeds 46 reservaties, nog 114 plaatsen beschikbaar.

vrij 16/03/2018 - 22U00 Kassa Aantal
DYNAMITE GRAFFITI 9.50 euro
Reserveer

Year: 2018
Director: Masanori TOMINAGA
Language: Japanese
Subtitles: English

Length: 138min

Based on the autobiographical essay “Suteki na Dainamaito Sukyandaru” by Akira Suei (published 1982 by Hokusousha).