Demonstratie ‘An’ – Zondag 10 juni

Op de afgelopen editie van Japan-Square hebben we opnieuw gezien dat jullie naast Japanse film ook massaal smullen van de Japanse keuken. In navolging daarvan halen we voor alle culinaire avonturiers onder jullie de Japanse chef Kenichi Iwasaki naar Gent op zondag 10 juni.

Kenichi Iwasaski zal je tijdens zijn demonstratie in Way twee uur lang onderdompelen in de wondere wereld van de Japanse zoete boontjes. An (餡) is een van de vele verrassende ingrediënten van de Japanse keuken. Deze zoete bonenpasta wordt onder andere gebruikt om pannenkoekjes (dorayaki) te vullen. Het lijkt misschien een gewaagde keuze voor een Westers smaakpallet, maar kom het op 10 juni vooral zelf proeven en geniet van de passie en kunst waarmee deze Japanse chef zijn product bemeestert.

Let op: chef Kenichi Iwasaki geeft op deze culinaire Japanse namiddag enkel een demonstratie. Het is geen workshop waarbij je zelf met ingrediënten aan de slag gaat. Maar wie goed oplet, kan natuurlijk achteraf naar hartelust experimenteren in eigen keuken.

PRAKTISCH

Wanneer? Zondag 10 juni van 15 tot 17 uur
Waar? Way – Dok Noord 4C – Gent
Prijs? 18 euro per persoon (dorayaki + drankje inbegrepen)

ERBIJ ZIJN?

De plaatsen zijn beperkt! Reserveer je plaats(en) door te mailen naar ava@japan-square.be.
PS/ Zondag 10 juni is vaderdag, ideaal cadeau dus om punten te scoren bij alle keukenprinsen. 😉

Kenichi Iwasaki

OVER KENICHI IWASAKI

Geboren in 1958 als oudste zoon van het gezin. Op zijn sterfbed droeg zijn vader de toen dertienjarige Kenichi op om de familiezaak over te nemen. Aanvankelijk runde zijn moeder de winkel met ingehuurde vaklui, maar na zijn universitaire studie begon Kenichi onmiddellijk in de keuken te werken. Hij moest in zijn eigen keuken van nul af aan beginnen met het leren van de stiel, zonder eerst gespecialiseerde cursussen te volgen. Met veel vallen en opstaan slaagde hij er geleidelijk in zijn eigen recepten te ontwikkelen en hij streeft er nog voortdurend naar die te verbeteren. Begin dit jaar gaf hij in Parijs met grote bijval een demonstratie over de bereiding van an (Japanse zoete bonenpasta), zie foto hierboven.

https://www.instagram.com/odangodangodango